***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Денков: Случаят „Нотариуса“ е най-потресаващото проявление на скритата власт. Зеленски очаква скорошно влизане на Украйна в ЕС

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 април   

 

„ В последна сметка Нотариуса е бил „ осведомител " на Министерство на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи е заличавало престъпните му регистрации от масивите си. 

Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглъхнал с пудел-скандали, казусът „ Нотариуса " продължава да е най-потресаващото проявяване на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и унищожава всеки, който застане на пътя ѝ “. 

„ Три месеца след началото на следствието резултати няма. Няма повдигнати обвинявания, няма дейности против чиновници на Министерство на вътрешните работи, за които излязоха задоволително данни, че са били в контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, съгласно информация на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил „ осведомител " на Министерство на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи е заличавало престъпните му регистрации от масивите си. 

Силовите структури оглушително мълчат по случая, само че без никакви задръжки подмятат внушения – фотоси, документи с неразбираема достоверност, очевидци с неразбираеми претекстове и още куп следствена информация по измислени кавги “.

***

Автомагистрала „ Струма " остава затворена при започване на празничните дни в посока София, стана ясно през днешния ден следобяд. Въпреки че екипите са се справили със свлачището, към момента е належащо да бъдат направени инспекции. Причината - още една от подпорните стени може да е компрометирана.

Според специалистите от Агенция „ Пътна инфраструктура " и компанията, която поддържа трасето, зад бетонната стена има земна маса, която е допустимо да се свлече.

***

„ Вчера изгледах всички утринни блокове, всички вести – всички започваха със абсурда „ Корал ". 

Какъв скандал има? Дали има фалшифицирани подписи –  трябва да се потвърди. Едно лице, в тази ситуация Кирил Петков, е желал да напусне неправителствена организация. Тук няма пари, няма корупция, няма дялове. Има каскада от компромати. Ще се получи следният резултат – след години тези каузи ще приключат по някакъв метод, само че в този момент имат резултат на обработка на публичното мнение “.

***

Рекламата на хазарт в медиите се не разрешава. 

Това реши дефинитивно Народното събрание през днешния ден на изключително съвещание, откакто одобри на второ четене промени в Закона са хазарта. Промените бяха признати единомислещо със 198 гласа „ за " , без да има „ срещу " и „ въздържал се ".

***

Лидерът на „ Спаси София “ си изясни нападките с това, че за 20-те години, в които управляваше София, ГЕРБ по този начин и не съумя да осъществя плана по бул. „ Патриарх Евтимий “ и в този момент вършат всичко допустимо, с цел да саботират работата на новата локална власт.

***

„ Дете на 13 години е жертва на днешното нахлуване в Лондон ", съобщи Скайнюз.

„ Днес мъж атакува с меч няколко души в английската столица. Вследствие на офанзивата има починало момче на 13 години ", добави медията от Обединеното кралство.

„ Пострадали са петима души. Сред ранените има и двама служители на реда. Травмите на чиновниците на реда са тежки ", уточни още осведомителната организация.

***

„ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оповестиха, че са открили надзор върху значим остров, окупиран от съветски военни ", написа вестник „ Киев пост ".

***

„ Европа, в която всяка нация има чест да бъде, е в действителност фантазия. Мечта, която ни сплотява. Преди 20 години тази фантазия стана действителност за Чехия. И съм сигурен, че скоро това ще стане действителност за Украйна. И всичко това не е единствено за разширението на Европейския съюз, а за това по какъв начин Европа може да се резервира “, добави той.

Според Зеленски „ Европа не е нещо, което може да бъде наложено посредством агитация или поддържано посредством насилие; това е нещото, което Москва отхвърля да разбере и това, което дефинира източната граница на Европа “.

***

Грузия е изправена пред нови политически митинги тази седмица, защото депутатите възобновяват разискванията на закона за „ задграничните сътрудници ", отричан от съперниците му като проруски инструмент за угнетяване на свободата на словото, осведоми Българска телеграфна агенция.

***

Бъдещият министър председател на Сърбия и някогашен министър на защитата Милош Вучевич предложи през днешния ден новите министри в държавното управление. Сред препоръчаните имена има и две, които попадат в „ черния лист “ на Съединени американски щати, заяви сръбската редакция на Радио свободна Европа (РСЕ), цитирина от Българска телеграфна агенция.

На 17 декември 2023 година в Сърбия се състояха предварителни парламентарни избори, а локални избори се организираха в Белград и още 64 града и общини. Коалицията към ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП) на Вучич завоюва 129 депутатски места, а опозиционната коалиция „ Сърбия против насилието “ стана втората мощ в Народното събрание с 65 места.

***

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР